There was an error in this gadget

Sunday, February 21, 2010

Isnin yang lesu...


Isnin da bermula, segalanya masih lagi x teratur n serabut. Kerja pon bertimbun lagi x setel. Ikutkan hati, memang da tbaring kat bilik je skarang ni. Cuma pk xnak jadi bodoh je la, aq kuatkan jugak semangat ni.

Memang semangat aq x berapa nak kuat pagi ni. Da la tempahan dewan x setel lagi. CALM buat hal plak. Hm, adoi. Xpela, benda ni bukan masalah besar sangat.

aq pon x taw samada mood aq x berapa nak ok arini sebab baru abes cuti (Circadian circle punye fenomena dlm psikologi) ataupon disebabkan benda lain. Mungkin jugak sebab malam tadi. Penantian yang menyakitkan, terbawak bawak sampai la ke siang hari isnin ni.

Memang boring, n Aq harap, minggu ni berakhir dengan tenang..

Friday, February 19, 2010

Jom Lompat!! Feel the air pok!


Macam duyung da


Pompuan pon same

Terbaik!!

Macam nak lempang anak ma!!

Duyung!!! Magnificent!!

Memang kepala volleyball!! spike bha

Apa yang Haziq cube buat sebenarnye??

TerbaeeKKK!!

Raptai dulu

Kentut tepi laut

k5/A4/1/1 nyer rare spesis

Din Melucahkan diri

Kirana da spring boy!!

Comelnye..hehehe

Bodoh anjing...Babi janggut Bako lagi mulia

Semalam aq baru balik dari Taman Negaraa Bako, trip ke 7 aq ke sana. namun serius cakap, ini mugkin trip terbaik yang pernah aq pergi. Bermula dengan jalan ke kawasan Bakau (first time lalu), bawak pulak ke Tg Sapi. Malam hari dok melepak layan Night Walk. Banyak jugak la binatang. Abes tu, layan pulak kunang2x.

Esok ari, kami jalan pulak redah Pandan Kecil N Pandan Besar sekaligus. Sampai Pandan Kecil, sempat la jugak mandi air terjun kat situ. Back to nature bha. Memang seronok, orang yang sikit dan sangat senang na k dikawal. Tapi, best2x pergi pon ade jugak benda taik yang terjadi.

Aq sangat sakit hati bia nak pinjam khemah dari bebudak ni, tapi x dapat. Macam2x alasan yang diberi. OK, fine kalo x nak kasik, tp x payah la bdalih, kami bukan budak sekolah rendah ma senang nak kene tipu. Semuanya nak mengelak, buat malu JPK je.

N yang paling haram macam taik, kami pulak yang dituduh curik khemah. X pandai jaga, fitnah orang pulak, pengurusan sendiri yang macam taik, buat taik kat orang pulak. Raja masalah betol. Siyes cakap aq memang dendam. Da la call menuduh kami pada waktu yang paling x seswai, time kitorang struggle nak carik tempat tido. Ranap jugaklah duit sewa chalet untuk bebudk pompuan.. Geng2x laki, semua da desperate n tdo kat surau je semua. Ade jugak renher taman tu kasihan tgk kami tdo bgelap, dia rela hati nak kasik kami tdo ruma renjer, tapi xpe..dia da banyak tolong kami. Aq rase malu nak mintak lebih.

Buat kesekian kali nama UNIMAS busuk kat Taman Negara Bako..N kami yang datang kemudianyya tpaksa menaggung shame tu semua. Sebermula dari jeti lagi boatman dengan pihak managerial dok mengata ttg ke"lengai"an n ke"bingai'an bebudak ni, puas jugak la nak backup, tp nak buat camne, da memang benda x betol, telan aje la semua.

Pengurusan yang x betol da jasik satu isu kutukan among them..Masalah terlampau ramai da satu hal. Tapi yang paling busuk nama UNIMAS, barang sampah semua berselerak. Babi janggut pon lagi mulia la, nak buang taik pon nyorok dalam hutan dulu..siap tolong makankan lagi sampah. Siyesly cakap tempat tu jadik kotor. Bebudak Uitm yang datang dari semenanjung pon sibok ngumpat.

Masalah yang utama akn terjadi disebabkan ke'lembu"an perangai mereka ni boleh dikronologikan:

- Bila sampah banyak, semua monyet nakal akan datang serakkan sampah yang sedia ada, jadi, makin bersepah.

_jadik umpatan da satu hal

- Risiko babi mati tcekik.
- Bebudak UNIMAS yang nak datang ke Bako pada masa akan datang akan dilabel pengotor, juz ready je la nak terima surat saman.

-Semalam siap aq jumpe spender basah lagi dalam locker tempat bebudak ni simpan barang. tinggal gitu je.. Barang2x lain jangan cite la..roti 4 plastik dibazir bazirkan

Kesimpulan yang aq nak buat kat sini, Tuan Pengarah, kalo rase diri tu x mampu nak handle bbudak..tarik je la diri. X yah la nak merosakkan prog ko sendiri. Sesama korang pon banyak aq dengar bnda x elok.
Satu lagi, jangan la dok men haram jadah serkap jarang camtu je. Adekah dengan tanya pasal nak pinjam khemah, kitorang dicop pencurik?? Ko sape nak judge kitorang?? Almighty sangat ke? Heh, barang da ilang taw pulak cuak.. Men lagi lepas tangan camtu je..

Sehina hina babi kat Bako, bila aq perhatikan, lagi mulia dari insan yang bermulut taik..

Wednesday, February 17, 2010

Semuanya duit


Hari terasa cukup stress n penat coz seharian asek pk pasal duit je. Esok (18 feb) nak pg bako, dalam tangan kene jugak la ade at least RM 40, padahal, dalam saku kering aq ni adalah dalam RM 7. Memang benda ni sangat mengazabkan..

Belom masuk nak kene bayar duit Lawatan Industri lagi, ade la jugak smpai cecah RM 500. Tiket flight pon aq belom bayar lagi..Nak tempah blazer, kene la ade dalam RM 80 paling kurang..duit sewa kete nak pg tempah blazer da satu hal..duit minyak lagi.

Masuk pulak untuk kem kepimpinan PRIMU..Kene jugak sediakan RM 50 untuk berurusan dengan pihak Kem alapong..Duit keta ngan makan makan. Tambah plak kalau HEP x luluskan budget yang dimintak, kene la keluar RM 30 seorang..aduii...serabut

Minggu lepas elok elok aq ade duit, kene la plak bayar duit baju untuk MT exco primu, gelaplah duit aq RM 60..duit yuran kelab pon x bayar lagi RM 5, duit baju lame x bayar lagi RM 35, duit futsal kene ganti RM 65...erk

Kite pergi plak hal peribadi..kalo nasik kafe bunga raya, kene la jugak bayar at least RM 3..paling murah la krenye tu kalo juz tambah lauk..Tu pon da kire beruntung kalo dapat makan nasik, kalo sekang ni pon, megi pon kira cukup lazat bagi aq.

Bila dihitung semua jumlah ni, memang ase sesak dada..Duit PT pon da x cukup nak cover semua ni...

So, sape cakap tugas student juz belajar n x payah pk hal hal luar cam ni?????
Bila nak kuarkan statement bodoh camtu, tgk balik kira kira rough aq ni

Monday, February 15, 2010

Sejuk!!

Ari ni aq terbangun agak awal, juz nak grab selimut n cek inbox facebook..hahaha, typical malaysian culture rite..

Memang agak kecewa coz x jumpa apa yang dicarik..

Lantas, kututp semula mata..sambung belayar kat alam mimpi

zzzzz

Ingat rumah la plak..


Mungkin aq nampak garang tyme ni, memang pon, tengah emo coz ade sekor ayam ni dok curi makanan kucing aq..memang la ayam tu nak mati,,nasib baik ayam orang, kalo x, makan ayam goreng aq hari tu


Yang putih ni pak, kucing kesayangan aq, Luffy. Aq beri name ni sempena nama watak manga yang paling aq gila. Luffy ni spesel, dia dengar cakap aq je..N satu penyakit die, dia pantang nampak aq , mesti dok berlari cari kaki aq nak bgesel..apara..haha


Time ni jugak lah aq teringat kat rumah..bukan homesick, juz terkenang kenang. Ni adik bongsu aq, soffian. Yang paling rapat ngan aq selain dari kak aq

Benci diri sendiri...

Sekarang ni adalah waktu yang paling kritikal bagi aq. Sedang bertarung ngan perasaan sendiri. Nak telan mati emak, nak diluah mati bapak, nak buat dono mati pucuk,,eh..hahaha

Ni semua pengalaman dulu dulu punya pasal la ni, kalau la aq xde pengalaman sepahit tu, xde la aq takut takut nak luah perasaan macam sekarang. Memang takut..Takut kene rejek, takut jadi orang asing, takut btepuk sebelah tangan, takut kene rampas..memang semuanya menakutkan.

Dulu pernah ngan sorang budak tu, ade confess sekali, terus nak dekat satu semester dia x cakap ngan aq..Nak pandang muka aq pon dia segan, padahal kawan baik. Da abes sekola barula kami berani berborak balik, tp tu pun juz dalam talifon..Sorang lagi palk, suka btol main tarik tarik tali ni..Kalau suka ckap suka, kalau x tolak..senang, abes citer..xde la terseksa jiwa yang da memang terseksa ni.

Skang ni, februari 2010, perasaan yang aq benci ni datang balik. Kenapa la perasaan ni datang tyme x seswai camni?
Xde waktu len ke?
Memang xdir aq camni ke?

Perasaan ni memang buat aq bencikan diri aq sendiri..

Batman UNIMAS

Sejak bermulanya cuti raya cina ni, aq rase putaran hidup aq sudah pun mula terbalik, lawan arah jam. Kalu dulu, waktu aq tidur aq malam, sekarang, aq dah pon jadi Batman. Siang pulak yang senang nak lelapkan mata, malam tu, kalau nak tidur, kene la buka lecture note, baru la bahagia nak tidur.

Sepanjang malam, aq menghabiskan masa layan internet, sampai da tak taw nak bukak web ape lagi da. Onemanga, alaf 21, facebook, watch-onepiece, sume benda yang berulang ulang je aq buat. Kalau da bosan extrem, layan je la citer jepon yang aq simpan buat pekasa dalam external...

Selalu jugak aq ke bilik Paris, layan Counter strike ngan bebudak cempaka..Sebenarnya, aq bukan nak main sangat game, juz nak carik teman berbual je..At least aq taw Faris paham pasal aq n aq boleh percaya katdia. Yela, zaman sekarang ni, ramai yang jenis berkawan kat depan, tapi tikam kat belakang. Nak carik teman sejati bukan lagi perkara mudah. Tapi nak carik musuh cukup senang, cukuplah dengan sepatah perkataan keluar dari mulut yang kurang ajar, mesti bleh dendam 7 keturunan.

Dlm pada usaha membusykan diri, sempat la jugak aq merayap merata tempat cuti2x ni. Air terjun, bunga api, semua words yang kebiasaan berkumandang kat bilik aq. Yela, kalau waktu biasasorila nak pergi. Semua busy ngan kuliah n assignment, tyme cuti cenggini barulah semua leh bagi komitmen.

Apepahalpon, malam ni aq tetap seperti biasa, menjadi Batman di UNIMAS